torstai 11. helmikuuta 2016

Vaikeana hetkenä

Luin kirjaa, jossa sanottiin täydellisen parisuhteen olevan vain kulttuurituotannon, elokuvien ja muun vastaavan tuote. Totta. Ei se kuitenkaan paljoa lohduta tilanteessa, jossa kotona on mykkäkoulu.

Joustava mieli parisuhteessa (Arto Pietikäinen, Duodecim 2015) opetti myös aloittamaan muutoksen itsestä. Toisen syyllistämisen sijaan tulisi kokeilla oman käyttäytymisen muuttamista. Kirjassa annettiin vertaus ystävästä - kohtelisitko parasta ystävää niin kuin kohtelet puolisoasi? Ajaudutko moodiin, jossa näet vain yksipuolisesti kaikki kumppanisi viat?

Olen juuri nyt vihainen ja katkera erinäisten asioiden takia, mutta koska toista ei voi muuttaa, on keskityttävä siihen, mitä voi muuttaa - omaan käyttäytymiseen ja siihen, toiminko parisuhdearvojeni mukaisesti.

Vaikeaa, mutta saavutettavissa.

3 kommenttia:

  1. Viisaita sanoja. Ei ole parisuhde aina ihan niin kuin satukirjoissa ja elokuvissa. Mutta vuosien varrella olen ymmärtänyt mitä tahtominen todella tarkoittaa. Joskus on tahdottava todella kovaa jotta vaikeista ajoista ja hetkistä päästään yli taas niihin parempiin päiviin. Voimia sinne <3

    VastaaPoista
  2. Parempi selvittää asiat etukäteen kuin liian myöhään....

    VastaaPoista
  3. Jep, täällä samoja fiiliksiä aina välillä. Ja varsinkin nyt kun häät on tulossa niin kaikkiin (pieniin & ihan turhiin) riitoihin kiinnittää vielä entistä enemmän huomiota. Mutta ne kuuluu elämään :)

    VastaaPoista