perjantai 22. tammikuuta 2016

Talouskaaos

Häitä varten tarvitaan rahaa. Sitähän ei tietenkään ole, loppuvuoden sairastumisen takia (en saanut palkkaa sairaslomalta, koska olin sairastanut vuoden aikana jo 30 päivää) pöydälläni on jopa perintätoimiston kirjeitä. Budjetin olen jo tehnyt. Ajattelin hakea pankista lainaa hääbudjetin verran ja samalla lisäksi lainaa niin, että voin korvata kalliskorkoiset osamaksuostokset, kulutusluotot ja luottokortin luoton yhdellä, edullisemmalla lainalla.

#058. Money

Meillä minä olen ainoastaan töissä, joten tämä asia on kokonaan minun harteillani.

Kävin tänään neuvottelemassa lainasta pankissa. Ainakaan sellaisena sitä ei minulle myönnetä. Minulla on kaksi työtä, omistusasunto ja luottotiedot kunnossa, mutta ns. joustoluottoa en saanut koska "summa oli niin iso ja olet höylännyt luottokorttiasi säännöllisesti yli." Että se siitä sitten. Ensi viikolla kokeilen toisentyyppisen lainan hakemista, jossa asunto laitetaan vakuudeksi.

Hieman latistaa tunnelmaa. Jos en sitä toista lainaa saa, koko häätouhu on peruttava. En kyllä ymmärrä, miksen saisi, kun vakuutena on lähes 200 000 euron arvoinen asunto. Joo, voihan sitä mennä naimisiin vaikka ilmaiseksi virka-aikana maistraatissa. Mutta ei se nyt ihan ole sama asia kuin häät. Haluan naimisiin ja haluan lisäksi häät.

Huomenna on häämessut Kaapelilla. Menen sinne, mutta hyvin ankeissa tunnelmissa, koska tällainen mutka sattui matkaan.

4 kommenttia:

 1. Etkö sä saanut tuon 30 sairauspäivän jälkeen korvausta Kelalta (http://www.kela.fi/tyonantajat_sairauspaivaraha)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain, noin 500 euroa. Ei sillä oikein elä.

   Poista
 2. Mulla on jo nyt kriisi häiden raha-asioista vaikka ei olla edes menossa naimisiin. Ymmärrän tuskailun siis hyvin. Ei olla muutenkaan samoilla linjoilla häiden suhteen. Minä kun ottaisin pienet, intiimit häät joissa olisi vain oikeasti läheisimmät ihmiset ja miehen mielestä pitäisi kutsua kumminkaimankaverit - koska muuten joku pettyy tai suuttuu tai vastaavaa. Ei siis mennä naimisiin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi suuret linjat olivat itsestäänselviä. Ainoastaan valokuvaajasta olemme eri mieltä (minusta ei mahdu budjettiin) ja plaseerauksesta - mies ensin halusi ja minä en, lopulta tyytyi hänkin siihen, että ei plaseerata kun on niin pienet häät.

   Poista