keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Niin myötä- kuin vastoinkäymisissä

”Mitä jos mentäis kihloihin?” ”Joo, oon samaa miettinyt.” Meillä kihlautuminen ei ollut oikein kummankaan aloite, vaan yhteinen ajatus. En edes muista, kumpi ehdotti. Minä varmaan. Se oli viime vuoden maaliskuussa. Koska aika sattui sopivasti, julkistimme kihlauksen vasta aprillipäivänä. Sitä ennen siitä tiesi kai ainoastaan työpaikkani resurssikeskus, sillä yritin saada oikealle kihlapäivällemme vapaapäivää. Suomenlinnassa pidin tuulisella paikalla jonkinlaisen lyhyen puheentapaisen. Sisältö oli jotain sellaista, että vain sinä ymmärrät, vain sinä kestät minua hankaluuksista huolimatta.  

Samaan tapaan päätettiin hääpäivä. Siinä minä taisin olla se, joka avasi suun. ”Mitä jos meidän hääpäivä ois lauantaina 15.7.2017, päivä sen jälkeen, kun täytän 30?” ”Käy!” 

Myötä- ja vastoinkäymisiä on ollut. Olemme molemmat kuitenkin jo nähneet elämää ja parisuhteita. Minä olen seurustellut tuhannen kertaa menemättä edes kihloihin, mutta tämä ihminen on poikkeus. Riitelemme välillä tulisestikin, mutta yleensä syynä on joku jommankumman väsymys tai stressi tai minun taipumukseni ylidramatisoida kaikki. Silti, tässä ollaan yhä ja ajattelin pitää elämäni ainoat häät.  

Idea hääblogista syntyi, kun tajusin, että minulla pitää olla kanava, johon purkaa hääintoiluani. Kristianille on se ja sama, onko teema mustavalkoinen vai violetti, hän suunnittelee ennemmin häämatkaa. Vastuunjako on hyvä, hän saa ideoida matkan, minä taas haluan suunnitella yksityiskohtia myöten hääjuhlaamme kaiken. Aikaahan tässä on puolitoista vuotta, oikein reippaasti. Parempi niin – vaikka häistämme tulee pienet, saan silti unelmahääni, kunhan suunnitteluun käyttää aikaa. Blogi toimii myös muistikirjanani, jonne kerään ideoitani ja pohdiskelen ääneen asioita. Tervetuloa mukaan lukemaan matkastani kohti unelmien hääpäivää!

2 kommenttia:

 1. Hääjuttuja on kyllä niin mukava lueskella ^_^.
  Ja hyvin on teillä aikaa suunnitella kaikki jutut.
  Meillä oli kihlauksen ja häiden välissä 9kk ja hyvin sekin onnistui, tosin olin jo muutaman vuoden ehtinyt asiasta haaveilla ja päässäni suunnitella mitä haluaisin jos naimisiin mentäisiin, niin ei sitten tarvinnut muuta kuin tarttua tuumasta toimeen :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen koko ajan vain hääsitä, häätota, joten on hyvä purkaa näitä tänne. :D Sulhasella hajoaa pää hääjuttujen yliannostukseen muuten. ;'D

   Poista