torstai 7. tammikuuta 2016

Juhlapaikka

Meillä hääpaikka määrittelee vieraiden määrän ja häiden koon, ei toisin päin. Hääpaikaksi valikoitui halvin mahdollinen, ilmainen äidin kesämökki. Minulla on vähän ristiriitainen suhde mökkiin - toisaalta vihasin kasvimaalla rikkaruohojen kitkemistä tai kaislojen niittämistä, mutta toisaalta monet hyvätkin hetket siellä on vietetty. On kuitenkin taloudellisesti fiksuinta hyödyntää tätä vaihtoehtoa ja käyttää tilavuokrassa säästyneet rahat johonkin muuhun.Tämän parempaa kuvaa mökistä ei nyt ole tarjolla, täytyy kuvata ensi vuonna. Syksyisessä säässä otetussa kuvassa mökki ei kovin houkuttelevalta näytä... Koska häihin on näin paljon aikaa, pystyin jo esittämään äidille toivomuksen valkoisista kukista. Monivuotisia kun tulee istuttaa jo tänä kesänä. En sentään pyytänyt äitiä maalaamaan mökkiä mustavalkoiseksi. :D

Kuva on otettu rannalta, mökki on veden äärellä. Se mahdollistaa iltasaunan uimisineen. Häistä tuleekin kaksiosaiset: muodollisempi päiväjuhla lähisukulaisten kesken sekä rennompi iltajuhla saunomisen ja grillaamisen merkeissä suuremmalla kaveriporukalla.

Mökki on sen verran pieni, että huonon sään sattuessa 20 henkilöä meidät mukaan luettuna on ehdoton maksimi. Laitamme pihalle kuitenkin ison juhlateltan, jotta ei ainakaan tarvitse sateessa istua. Häiden päivämäärä on 15. heinäkuuta, eli sää voi olla lämminkin. Teltta vuokrataan jostain, sulhasen kaverit tulevat saamaan kutsun kokoamaan sitä juomapalkalla.

Mökin sijainti on myös kohtuullisen lähellä Helsinkiä, tunnin ajomatkan päässä, suunnilleen Tampereen ja Helsingin keskivaiheilla Tervakoskella. Tervakoski on ihan moottoritien vieressä, joten ilman omaa autoa tulevat noudetaan moottoritien bussipysäkiltä. Olemme suunnitelleet taksin vuokraamista käyttöön koko päiväksi, se tulee varmaan edullisemmaksi kuin erilliset taksimatkat.

Häiden pitäminen mökillä helpottaa myös monia järjestelyjä: ei tarvitse miettiä sekuntikellon kanssa, ehditäänkö tila koristella ja tyhjentää aikataulun mukaisesti. Kaikki tavarat voivat jäädä paikoilleen siivoamiseen asti, jonka suunnittelin alkavan vasta seuraavana iltana. Tavaroita kotoamme Helsingistä voidaan viedä juhlapaikalle vaikka kuinka aikaisin, eikä paluureissullakaan ole kiire. Aiomme mm. käyttää omia astioitamme, mustaa Arabian Teemaa täytyy kuljettaa Tervakoski-Helsinki-väliä.

Tästä se suunnittelu lähti - aika, paikka, budjetti, teema. Siinä raamit, joiden perusteella lähdin häitä suunnittelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti