sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Hääyö kylpylässä

Juhlimme häitämme lapsuuteni kotikylässä Tervakoskella, joka on noin 35 kilometrin päässä nuoruusajan kotipaikastani Hämeenlinnasta. Riihimäki on hieman lähempänä, mutta Hämeenlinnassa on tarjolla parempia hotelleja.

Vaihtoehtoja minulle oli kaksi: Sokos Hotel Vaakuna Vanajaveden äärellä tarjoaa upeat näköalat, mutta Rantasipi Aulangolla on kylpylähotelli. Rantasipi on kalliimpi, mutta toisaalta kylpylä seuraavana aamuna olisi oikein kivaa luksusta.

kuva lainattu hotellin luvalla osoitteesta hotellimaailma.fi

Ajattelin ensin varata hotellista kaksi yötä: ensimmäisen yön halvemmassa Standard-huoneessa häitä edeltävänä iltana ja sen perään paremman huoneen hääyölle. Loppujen lopuksi halvimmat Standard-huoneet ovat kuitenkin niin kalliita, että hylkäsin idean. Olemme sitten edeltävät yöt äidin kotona Hämeenlinnassa, hintaan 0 euroa.

En koe myöskään tarpeelliseksi ottaa kalleinta sviittiä, sillä lähinnä siinä maksetaan lisäoleskelutilasta. 35 neliön kaksioon tottuneina ihan yhden huoneen hotellihuone riittää meille hyvin. Saunaakaan emme erikseen tarvitse, onhan kyseessä kuitenkin kylpylähotelli (ja meillä saunailta hääjuhlan päätteeksi). Kylpeminen olisi sitten sen hääyön jälkeinen juttu, seuraavan päivän ohjelma. Rentoutumishetki ennen hääpaikan siivousurakkaa.

kuva lainattu hotellin luvalla osoitteesta hotellimaailma.fi

Kahden yön majoitus De Luxe -huoneessa maksaa tällä hetkellä 241 euroa. Kallista on, mutta kohtuuhintaista silti verrattuna esimerkiksi siihen, että olen joskus onnekkaan kasinoreissun jälkeen ihan ex tempore yöpynyt Helsingissäkin Klaus K:n Sky Loft -huoneessa, joka maksoi vielä enemmän. Parveke on plussaa, sellainen De Luxe -huoneissa on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti